Vrijdag 2 december 2011 10:14 AM Posted by Ruud

overzicht van diensten 

Advies bij aanschaf

Rnotob richt zich met name op systeembeheer en netwerkbeheer. Het leveren van hard- en software doen we natuurlijk ook. Maar dat doen een hoop bedrijven ook al. Waar het natuurlijk om gaat, is dat eenmaal aangeschafte spullen ook gaan doen waarvoor ze gekocht zijn.

Meedenken met de klant

Elke organisatie is anders. Dat is afhankelijk van de branche, de organisatiestructuur, de bedrijfsgrootte en nog veel meer factoren. Daarom probeert Rnotob goed te luisteren naar zijn klanten, zodat we per organisatie een toegesneden plan kunnen maken. Daar hoort natuurlijk ook een stukje toekomstgericht denken bij. Meestal werkt zoiets steeds beter naarmate een klant langer gebruik maakt van onze diensten.

Installatie van hard- en software

Nieuwe apparatuur en software moet geïnstalleerd worden. Maar dat moet dan wel zo dat het binnen de bestaande structuur past. Daarom houden we van elke klant de gegevens bij wat er aan apparatuur en programma's gebruikt wordt en hoe dit ingesteld is.

Beheer op afstand

Het is nog niet zo lang geleden dat het beheer vooral ter plaatse moest gebeuren. Dat was vooral vervelend omdat ook voor kleine storingen of wijzigingen er iemand langs moest komen. Tegenwoordig doen we dat vooral op afstand. U belt, wij regelen het. We kunnen dat ook buiten kantooruren doen. Zo hebt u er geen last van.

Thuiswerken

Moeten sommige werknemers wel eens van buitenaf in kunnen loggen op het bedrijfsnetwerk terwijl ze op een andere locatie zijn? Wij stellen VPN-verbindingen in die zorgen voor een stuk veiligheid. Ook kunnen we een systeem inrichten voor thuiswerkers tegen zeer scherpe prijzen door een alternatief te gebruiken voor de Microsoft Terminal Server.

Meerdere platforms

We beperken ons niet alleen tot Microsoft-omgevingen. Ook Apple ondersteunen wij. Het spreekt voor zich dat u ook kunt kiezen voor een gemengde omgeving. Ook een server op basis van Linux is natuurlijk mogelijk. Uiteindelijk wordt de keuze voor een platform natuurlijk bepaald door de software die binnen uw organistatie gebruikt wordt.

Probleemoplossing

Soms gaat het gewoon even mis. Een virusje, een kapotte machine, een gecrashed programma, er zijn genoeg oorzaken waardoor dingen soms even niet lopen zoals ze zouden moeten doen. Natuurlijk doen we op dat soort momenten ons best om u zo snel mogelijk weer op gang te helpen.